Halv ryg behandlet 5 gange

 

Hår i armhulen

Hvordan foregår behandlingen i praksis?

Ved første konsultation vurderes mulighederne for at reducere hårvæksten, og der aftales en fast pris per behandling. Der er ikke tale om at en behandlingsserie skal gennemføres, og man kan på et hvilket som helst tidspunkt stoppe behandlingen, når man f.eks. synes at der er opnået en tilfredsstillende effekt. Man kan også holde en længere pause (ferie – økonomi – osv.), uden at det har anden konsekvens, end at hele behandlingsforløbet bliver tilsvarende forlænget. Alle behårede områder kan behandles, også de mere intime hudområder.

Er virkningen permanent?
Hver Ellipse behandling fjerner ca. 15-20 % af hårsækkene, og mange års erfaring først med laserhårfjerning og nu erfaring med Ellipse-behandling, viser at har man fjernet en hårsæk kommer den ikke tilbage. – Men flere faktorer kan medvirke til, at der på et senere tidspunkt kan dannes nye hårsække i det ellers behandlede område.
Behandlingsresultaterne kan variere p.g.a. individuelle faktorer, medicinsk historie, hud- og hårtype, kundens overholdelse af før-/ og efter instrukser og individuel respons på behandlingen.
Som hovedregel er 60-80 % af hårene væk permanent efter 3-8 behandlinger

Gør det ondt?
Nej, men det kan godt mærkes. Huden påføres et tyndt lag gel (ligesom ved ultralydsundersøgelser) Lyset “skydes” ned I huden via en 10×50 mm stor krystal som presses blidt mod huden. Der kommer et kraftigt lysglimt og man mærker et smæk som fra en elastik fulgt af kortvarig varme. Alle hår, som er i vækstfase, og som er inden for området, påvirkes af lyset, og vil enten kunne trækkes ud eller vil selv falde ud efter 10 – 20 dage. Hele området med generende hårvækst behandles hver gang.

Hvor lang tid tager det?
Det er hurtigt overstået. En overlæbe tager få minutter, en bikinilinje eller armhuler ca. 10-15 minutter og store områder på kroppen naturligvis lidt længere tid. Der er ingen grænse for hvor store områder der kan behandles i en session.

Hvorfor flere behandlinger?
Selve håranlægget som forsyner en hårkanal med hår består ikke kun af en enkelt hårfollikel, men af en hel lille flok af hårsække (typisk 4-8) som skiftes til at være aktive. Og en hårsæk er aktiv i et par måneder. Herefter går den i en hvilefase og afløses så af næste hårsæk i håranlægget. For at komme igennem hele håranlægget skal man derfor regne med 3-8 behandlinger med et interval på 1-4 måneder. Antallet og hyppigheden af behandlinger er afhængig af, hvor på kroppen man skal have fjernet hår, og vil desuden variere fra person til person.

Kan lyse hår også behandles?
Lyse hår, grå hår og røde (rødlige) hår kan ikke fjernes – men der arbejdes hele tiden med metodeforbedringer – så måske en dag?

Hvad skyldes uønsket hårvækst?
Hormonelle forandringer ved graviditet og overgangsalder kan f.eks. være årsager til ny eller vedvarende generende hårvækst. Og så har det vist sig, at ca. 45 % af dem, som søger behandling af uønsket hårvækst i ansigtet har underliggende hormonforstyrrelser, langt de fleste i den form som går under betegnelsen PCOS – ( Polycystisk Ovarie Syndrom). Det ses langt hyppigere hos indvandrerkvinder og man kender ikke årsagen. På samme måde vil man hos mænd ikke helt sjældent se hvorledes håret kommer krybende tilbage p.g.a. af deres hormoner (testosteron), og det er især i skægområdet og på ryggen. Populært sagt er mænd underlagt tyngdeloven – hårene på issen bliver med tiden trukket ned på ryggen – (højt testosteron niveau medfører måne og hår på ryggen). Endelig kan nogle håranlæg være hvilende i flere år, før de bliver aktive. Disse hår er altså ikke tidligere behandlet med Ellipse. På sigt kan det derfor være nødvendigt med efterbehandlinger.

Er der nogen bivirkninger?
Selve lyset som Ellipse udsender, er udelukkende i det såkaldte røde spektrum (6-900 nm), og er helt ufarligt og uden kendte bivirkninger. I modsætning til ex. det lys som vi kender fra solen og fra solarier som indeholder ioniserende stråler der kan give hudforandringer (rynker, celleforandringer mm). I sjældne tilfælde kan der komme et overfladisk brandsår (førstegrad og uden risiko for ardannelse) og det ses næsten altid kun i forbindelse med at huden er kraftig solbrun og hvor brunheden er fra de sidste uger før behandlingen. Det kan give pigmentpletter som kan sidde i lang tid. Herudover er der ingen kendte bivirkninger.

Før behandling:
I 30 dage før behandlingen må der ikke trækkes hår ud med pincet, bruges voks eller depilatorcreme. Håret må ikke afbleges. Solbadning, solarium eller selvbruner, der farver overhuden.

Efter behandlingen:
Det behandlede område må ikke udsættes for sollys eller solarium 1 måned efter behandlingen. Brug solcreme med høj solfaktor – SPF 30, hvis sollys ikke kan undgås.

Hvem kan behandles?:
Som hovedregel kan alle med mørkt hår og lys hud behandles. Dog skal huden være fri for sår og lignende. Vi behandler ikke gravide

OBS:
Inden behandlingen skal du have modtaget både en skriftlig og mundtlig information ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen
Tag gerne en ven eller veninde med til forundersøgelsen

Kontakt: 4410 61 00 eller book on-line