Næse før

Næse efter

Bryst før

Bryst efter

Kind før

Kind efter

Fjernelse af karudvidelser på ansigt, hals og bryst med Ellipse

Hvad kan behandles?
Alle former for røde og blå misfarvninger, som skyldes blodkar, på næsen, i ansigtet og på hals og bryst kan behandles.

Hvor mange behandlinger?
Det kan være nødvendigt at foretage flere behandlinger afhængig af, hvor mange karudvidelser du har, og afhængig af i hvor mange lag i huden karrene ligger. Man kan ikke på forhånd se, om karrene ligger i flere lag. Normalt er det tilstrækkeligt med 1-3 behandlinger. Nogle kar kan imidlertid være sværere at fjerne end andre, og vil eventuelt kræve flere behandlinger.
Behandlingen er mest effektiv, hvis huden er lys på behandlingstidspunktet. Hvis du er solbrændt, er der desuden risiko for at få en solskoldningsreaktion, og at huden reagerer med at blive lysere eller mørkere efter behandlingen.

Hvad skal jeg huske inden behandlingen?
Da Ellipselyset lettest kan trænge igennem en lys hud, er det vigtigt, at huden ikke er solbrændt, solariebrun eller brun af selvbruner. Det er en fordel, hvis du møder uden make-up.

Hvor lang tid tager det?
En behandling af et helt ansigt tager under 30 minutter.

Hvordan foregår laserbehandlingen?
Ved behandling med Ellipsen påsmøres huden et tyndt lag gel, som er med til at lede lyset ind i huden. Herefter holdes Ellipsehåndstykket mod huden, og der udsendes et kort lysglimt, som destruerer blodkarret.
Behandlingen varer i alt op til 15 minutter.

Hvordan føles behandlingen?
De fleste beskriver behandlingen som en varm, brændende fornemmelse. Huden bliver rød på området.

Hvad sker der efter behandlingen?
Efter behandling med Ellipse vil huden være rød, varm og blussende i 30 til 60 minutter. Der lægges en kølende geléplade på området i ca. 15 min. inden du forlader klinikken.
Herefter kan der opstå hævelse, især under øjnene, men også kinderne vil kunne hæve. Hævelsen varierer fra person til person, og er også afhængig af, hvor mange kar, der behandles. Jo flere kar, der behandles, desto mere hæver man. Hævelsen kan i enkelte tilfælde vare i 3-7 dage.

Der kan efterfølgende i sjældne tilfælde komme ganske små, overfladiske sår på de behandlede karudvidelser. Disse skaller af efter en uges tid.

Du må gerne anvende makeup umiddelbart efter behandlingen.

Det er vigtigt, at du ikke tager sol eller at du anvender en solcreme med mindst faktor 30, hvis du færdes i solen, før huden er helt normal efter behandlingen (normalt i 1 måned), idet der ellers er risiko for mørkfarvning af huden. Brug solcreme med faktor 30 i 3 måneder efter behandlingen

Er der risiko for bivirkninger?
Hvis man behandler solbrændt hud, er der risiko for en overfladisk forbrænding, som kan give overfladiske sår og efterfølgende lysfarvning af huden. Dette kan ligeledes ses ved behandling af en hud med mange karudvidelser eller pigmentskjolder.
Hudfarven normaliseres dog som regel efter 3 til 6 måneder.
Hvis du ikke beskytter din hud mod solen indtil huden har normaliseret sig efter behandlingen, er der risiko for mørkfarvning af huden, idet huden er mere lysfølsom så længe den er let rød og irriteret efter behandlingen.

Er effekten dokumenteret?
Et studie udført på Privathospitalet Mølholm og Malmö Universitetshospital, Sverige, viser ved behandling af karudvidelser fandt man hos 70 % af patienterne en reduktion på mere end 50 %. Resultatet blev opnået efter i gennemsnit 1,47 behandlinger.

Inden behandling
Ifølge den nye bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen. skal du modtage både en skriftlig og en mundtlig information om behandlingen. Derefter skal der minimum gå 2 dage før behandlingen kan finde sted.

Ved forundersøgelsen, hvor den mundtlige information vil finde sted, er du meget velkommen til at tage en ven eller veninde med

Kontakt: 4410 6100 eller book on-line