Før behandling

Efter behandling

Glykolsyre peeling

Hvordan virker en glykolsyre peeling?
Glykolsyre er en frugtsyrepeeling, som tilhører alfa-hydroxysyrerne (AHA). Glykolsyre har den mindste molekylestørrelse og dermed har glykolsyre meget let ved at trænge ned i huden. Glykolsyre er derfor meget anvendt i dermatologien til peeling af huden.
Glykolsyre virker eksfolierende, hvilket betyder, at hudens yderste cellelag nedbrydes, og cellefornyelsen stimuleres. Ved at udføre en overfladisk peeling, som vi opnår ved at anvende lavere koncentration, færre penslinger eller kortere peeling af huden, påvirkes kun det øverste lag af huden (epidermis) og en mindre del af læderhuden (dermis). Ved at anvende højere koncentrationer af glykolsyre, flere penslinger eller ved at foretage en længerevarende peeling af huden, kan vi få peelingen til at nå helt ned i den øverste del af læderhuden (papillære dermis) og glykolsyre peelingen bliver derfor medium dyb. Glykolsyre skal neutraliseres grundigt for at stoppe peelingens virkning.

Glykolsyre peeling har følgende egenskaber:

 • anti-inflammatorisk, antioxiderende og keratolytisk
 • reducerer komedomer / hudorme (keratolytisk)
 • reducerer superficielt pigment (eksfolierende)
 • reducerer hudporer, linier / rynker og overfladiske ar (remodellerende)

Hvordan virker glykolsyre på akne og uren hud?
Ved akne er hudporerne ofte tilstoppede med fedt og døde hudceller. Når huden eksfolieres, kan dybe hudorme kortvarigt blive synlige som nye urenheder, og man kan opleve, at peelingen kortvarigt (få dage) forværrer akne, hvilket dog ikke er tilfældet på længere sigt.

Hvordan foregår behandling med glykolsyre peeling?
Det er en fordel at møde op til behandlingen uden make-up. Huden afrenses og glykolsyre pensles på huden i tynde lag. Hvis det er første peeling, så starter vi typisk med 20% eller 35% koncentration. I et behandlingsforløb med 6 peelinger, vil huden typisk kunne klare en højere koncentration af glykolsyre over tid. Glykolsyre peeling svier og prikker lidt i huden.
Efter 3-5 minutter fjernes glykolsyre med vatrondel og neutraliseringsvæske. Huden påføres fugtighedscreme.

Er der bivirkninger til behandling med glykolsyre?
Efter en peeling med glykolsyre er huden rød og let hævet i et par timer efter behandlingen. I de efterfølgende 2-4 dage kan huden være tør, skællende og der kan opstå små sår, som typisk viser sig hvor huden er tynd eller i hudens rynker og fordybninger. Det er vigtigt at undgå at pille i huden, da det kan medføre infektion og i yderste konsekvens ar og pigmentforandringer, som er en meget sjælden bivirkning, og som kan være vanskelige at fjerne. Opblussen af herpes (forkølelsessår) er en mulig og sjælden bivirkning. En meget sjælden bivirkning er risiko for udvikling af allergisk reaktion over for den kemiske væske, som anvendes.

Hvordan skal jeg passe huden efter behandling med glykolsyre peeling?
Det bedste resultat ved en peeling opnås, hvis du anvender hjemmebehandling med en eksfolierende ansigtsrens og hudplejeprodukter, der er målrettet din hudtype og dit hudproblem. Du bør anvende en dagcreme med solfaktor og en fugtgivende natcreme under og efter dine peelinger. Vi rådgiver dig om en passende hudpleje til forløbet før, under og efter behandlingen.

Hvem må ikke få behandling med glykolsyre peeling?
Du kan ikke behandles med glykolsyre peeling ved

 • hudinfektion eller sår
 • graviditet

Hvornår ser jeg effekten af behandling med glykolsyre peeling?
Resultatet af peelinger med glykolsyre på hudstrukturen og grove porer kommer langsomt og indsætter gradvist, og den fulde effekt ses ca. 3 mdr. efter den sidste peeling.
Resultatet af peelinger med glykolsyre på overfladiske forandringer som akne, uren hud og pigmentpletter kommer hurtigere og ses allerede efter 1-2 uger. Glykolsyre peeling kan gentages ved behov.

Information og samtykke
Efter at have læst denne skriftlige information, skal du have mundtlig information om behandlingen og mulighed for at stille spørgsmål. Du kan medbringe en bisidder. Før du kan modtage behandling, skal du give mundtligt samtykke til behandlingen. Du kan modtage behandling uden yderligere betænkningstid.

Salicylsyre peeling

Hvordan virker behandling med salicylsyre peeling?
Salicylsyre er fedtopløselig betahydroxysyre (BHA) og som virker i den olieholdige epidermis (overhuden). Salicylsyre har vanskeligt ved at trænge dybere ned i læderhuden. Salicylsyre er derfor meget sikker at anvende. Peelingen er eksfolierende, hvilket betyder, at hudens yderste cellelag og hudfedt fjernes, og cellefornyelsen stimuleres.
Ved akne er hudporerne ofte tilstoppede med fedt og døde hudceller. Når huden eksfolieres, kan dybe hudorme kortvarigt blive synlige som nye urenheder, og man kan opleve, at peelingen kortvarigt (få dage) forværrer akne, hvilket dog ikke er tilfældet.

Salicylsyre peeling har følgende egenskaber:

 • dæmper betændelse (anti-inflammatorisk)
 • reducerer komedomer / hudorme (komedomolytisk)
 • reducerer pigment
 • reducerer hudporer

Hvordan foregår behandling med salicylsyre peeling?
Det er en fordel at møde op til behandlingen uden make-up. Huden afrenses og salicylsyren pensles på huden i tynde lag. Salicylsyre peeling svier og prikker lidt i huden.
Efter 3-5 minutter fjernes salicylsyren med vatrondel og rensevæske. Huden påføres fugtighedscreme.

Er der bivirkninger til salicylsyre peeling?
Efter en peeling er huden let rød i et par timer efter behandlingen. I de efterfølgende 2-4 dage kan huden være tør. Det er vigtigt at undgå at pille i huden, da det kan medføre infektion og i yderste konsekvens ar og pigmentforandringer, som er en meget sjælden bivirkning. Opblussen af herpes (forkølelsessår) er en mulig og sjælden bivirkning. En meget sjælden bivirkning er risiko for udvikling af allergisk reaktion over for den kemiske væske, som anvendes.

Hvordan skal jeg passe huden efter behandling med salicylsyre peeling?
Det bedste resultat ved en peeling opnås, hvis du anvender hjemmebehandling med en eksfolierende ansigtsrens og hudplejeprodukter, der er målrettet din hudtype og dit hudproblem. Du bør anvende en dagcreme med solfaktor og en fugtgivende natcreme under og efter dine peelinger. Vi rådgiver dig om en passende hjemmebehandling.

Hvem må ikke få behandling med salicylsyre peeling?
Du kan ikke behandles med salicylsyre peeling ved

 • allergi for ASA (acetylsalicylsyre)
 • hudinfektion eller sår
 • graviditet

Hvornår ser jeg effekten af behandling med salicylsyre peeling?
Resultatet af peelinger med salicylsyre på hudstrukturen, grove porer og pigmentpletter kommer gradvist og ses allerede efter 1 måned ved peeling med 4 ugers mellemrum.
Resultatet af peelinger med salicylsyre på akne og uren hud kommer hurtigt og ses efter 1-2 uger. Salicylsyre peeling kan gentages ved behov.

Information og samtykke
Efter at have læst denne skriftlige information, skal du have mundtlig information om behandlingen og mulighed for at stille spørgsmål. Du kan medbringe en bisidder. Før du kan modtage behandling, skal du give mundtligt samtykke til behandlingen. Du kan modtage behandling uden yderligere betænkningstid.