“Vredesfure” inden Botoxbehandling

“Vredesfure” efter Botoxbehandling

“Kragetæer” inden Botoxbehandling

“Kragetæer” efter Botoxbehandling

Panderynker

Panderynker efter Botoxbehandling

1. Hvad er Botox / Azzalure?
Botox / Azzalure er produkter, der indeholder Botulinum A toksin, en gift, der giver pølseforgiftning. Stoffet har været benyttet siden 1990 til bl.a. spastiske lammelser, svedpatienter og kosmetiske behandlinger. Det betyder, at man faktisk har en ganske lang observationsperiode set i forhold til andre lægemidler.

2. Hvordan virker det?
Botox / Azzalure forhindrer frigivelse af signalstoffer mellem nerve og muskel, hvilket fuldstændig afslapper musklen. De muskler, som folder huden, fx i panden eller omkring øjnene, bliver derved forhindret i at trække sig sammen og huden glattes ud. Virkningen kommer gradvist.
Botox / Azzalure virker med andre ord kun på såkaldte ”dynamiske rynker”, dvs. rynker der fremkommer ved sammentrækninger af muskler.
På samme måde kan Botox hindre nerveimpulsen mellem svedkirtler og nerver og derved hindre svedproduktion.

3. Kan man ikke risikere, at ansigtet “stivner” de forkerte steder?
Behandling med Botox / Azzalure behøver ikke at give et mimikløst ansigt, da det afhænger af, hvor og hvor meget man indsprøjter af Botox / Azzalure

4. Hvad kan gå galt?
Til kosmetisk brug benyttes kun meget små doser i forhold til hvad kroppen tåler.
Der kan dog forekomme følgende sjældne bivirkninger:
Hængende øjenlåg, dobbeltsyn, tørre øjne, hævede øjenlåg, indadvendt øjenlåg, hovedpine og synsforstyrrelse. Disse bivirkninger er midlertidige og svinder efter kort tid.
Der kan optræde andre bivirkninger i forbindelse med Botox. Disse er relateret til injektionen dvs. rødme, hævelse, lokal smerte, kløe, misfarvning og ømhed. Kun få oplever disse bivirkninger og de forsvinder i løbet af få dage.

5. Forsvinder ALLE rynkerne?
Botox / Azzalure er velegnet til bl.a. at behandle bekymringsrynker i panden, vrede rynker mellem øjenbrynene og smilerynker omkring øjnene. Hvis man har meget dybe furer fx i panden, forsvinder disse ikke nødvendigvis helt.

6. Hvor længe holder virkningen?
Behandlingen virker efter 1-2 uger og holder mellem to til otte måneder, typisk 12 uger efter 1. injektion og 20 uger efter 2. injektion osv.

7. Kan man få Botox / Azzalure indsprøjtninger igen og igen?
Botox behandlingen kan gentages, når det er nødvendigt. I sjældne tilfælde kan man blive ”immun” overfor stoffet, som herefter ikke virker så godt længere.

8. Hvilke indflydelse har det på muskulaturen på længere sigt, kan man ikke risikere, at den helt forsvinder?
Når muskler ikke bliver trænet, uanset om det er på overarmen eller i panden, så vil de blive mindre og deres styrke vil aftage. Dette er gunstigt for det kosmetiske resultat. Musklerne forsvinder ikke.

9. Hvordan foregår indgrebet?
Ved 1. konsultation ses du af den ansvarlige speciallæge, som sammen med dig vurderer behovet for Botox / Azzalure
Efter en grundig information om behandlingsproceduren og underskrift af samtykkeerklæring injiceres Botox / Azzalure i hudmusklerne med en ultratynd kanyle fx 5-6 steder i panden (hvis det er panden som ønskes behandlet).

10. Hvor lang tid tager det?
Botox behandlingen tager 5 minutter per person.

11. Er der særlige forholdsregler bagefter?
For at forhindre, at Botox / Azzalure påvirker andre muskler i området, bør man undgå at berøre det behandlede område de første 12 timer efter behandlingen. Man kan umiddelbart fx genoptage sit arbejde.
NB: Du må ikke give blod en uge efter behandling.

12. Kan alle få Botox / Azzalure indsprøjtninger?
Patienter der tilhører en af følgende kategorier bør ikke behandles med Botox / Azzalure: Gravide, ammende, myastenia gravis, Eaton Lambert Syndrom eller andre muskelsygdomme.

OBS: Inden behandling
Ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen, skal du modtage både en skriftlig og en mundtlig information om behandlingen. Derefter skal der minimum gå 2 dage før behandlingen kan finde sted.
Ved forundersøgelsen, hvor den mundtlige information vil finde sted, er du meget velkommen til at tage en ven eller veninde med.

Forundersøgelsen varetages af klinikkens ansvarshavende læge Emil Henningsen

Ring til klinikken og få oplyst hvornår Emil Henningsen er i klinikken.

13. Hvad koster Botox?
Se vores aktuelle prisliste

Kontakt: 4410 6100 eller book on-line